Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 02. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így bővül és változik Esztergom helyi járatos buszközlekedése

Így bővül és változik Esztergom helyi járatos buszközlekedése

Változik a helyijárat-menetrend, új járat is indul – erről döntött első ülésén a város új képviselő-testülete november 25-én.

A december közepétől üzemelő közös vasúti- és buszpályaudvar (Intermodális Csomópont, IMCS) szükséges változásoknak, valamint a felmerült lakossági észrevételeknek megfelelően a képviselő-testület módosította a helyijáratok menetrendjét.

Hernádi Ádám polgármester a rendkívüli ülésen hangsúlyozta, hogy a buszok menetrendjét a vasúti menetrendhez igazítják, és amennyiben további észrevételek érkeznek a most elfogadott menetrendekkel kapcsolatban, a képviselő-testület tárgyalni fogja azokat. A testület 14 igen, 1 tartózkodás mellett fogadta el a menetrend módosítást, amely 2019. december 15-től lép hatályba.

A menetrendmódosítás mellett új járat is üzemel majd, a 2-es járat a Vasútállomás és a Bánomi lakótelep között közlekedik december 15-től, 8.30-11.30 óra között és 17.30-20.30 óra között 60 percenként, 21.30-22.30 között 30 percenként, az 1-es és 11-es járatokat kiegészítve. A módosítások érintették több más járat menetrendjét és megállóhelyeit is.

A helyi járatokon kívül alábbi helyközi járatok érintik majd december 15-től az intermodális csomópontot:

880 Budapest — Szentendre — Visegrád — Esztergom autóbusz-járatok. A vonal járatainak útvonala az új csomópontig meghosszabbítják, így az autóbuszok innen indulnak és ide is érkeznek. A buszok az Intermodális Csomópont új bekötőútján közlekednek, így a Baross utca terhelését nem növelik.

2903 Esztergom — Dömös — Visegrád autóbusz-járatok: A vonal járatainak útvonala, hasonlóan a 880-as jelzésű járatokhoz az új csomópontig meghosszabbodik, innen indulnak és ide is érkeznek. A járatok szintén az Intermodális Csomópont új bekötőútján közlekednek, így a Baross utca terhelését nem növelik. A vonal 2019. december 15-től megszűnik, járatai a továbbiakban a 880-as autóbusz-vonalon hirdetik meg.

8519 Esztergom — Dorog — Esztergom és 8529 Esztergom — Dorog autóbuszjáratok. A 8519-es vonal Esztergomot köti össze Doroggal, két irányban közlekedve. A vonal járatai kerülő úton közlekedve érintik az intermodális csomópontot: eredeti útvonal — Erzsébet királyné u. — Baross G. u. — Esztergom, vasútállomás (intermodális csomópont) — intermodális csomópont bekötő út — 6os kilométerkő — eredeti útvonal. A 8529-es vonal Esztergomot köti össze a kertvárossal. A vonal járatai kerülő úton közlekedve érintik az intermodális csomópontot: eredeti útvonal — Erzsébet királyné u. — Baross G. u. - Esztergom, vasútállomás (intermodális csomópont) — intermodális csomópont bekötő út — 6-os kilométerkő — eredeti útvonal.

8503 Esztergom — Pilisszentlélek — Dobogókő járat. A járatok a (Bánomi ltp.) — Esztergom, autóbusz-állomás Esztergom, Baross G. u. Esztergom, vasútállomás (intermodális csomópont) Esztergom, Baross G. u. Pilisszentlélek — (Dobogókő) módosított útvonalon közlekednek. Az autóbuszok — az önkormányzattal folytatott egyeztetések alapján — az Áchim utca érintése nélkül közlekednek, így a vasútállomásra a Baross utcán térnek be.

Kapcsolódó cikk:

Nagyobb és egyenletesebb lesz a vonatkínálat az esztergomi vonalon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT